Člani Smučarsko skakalnega kluba Šmartno na Pohorju že vse od ustanovitve kluba leta 1978 skrbijo za razvoj športa v kraju. Vzgajajo mlade skakalce, ki nastopajo na tekmovanjih različnega ranga. Prirejajo tekmovanja v smučarskih skokih, nordijski kombinaciji, v alpskem smučanju in nogometu.

Posebno skrb namenjajo rekreaciji krajanov vseh generacij. Nogomet, namizni tenis, odbojka so na sporedu vso zimo v šolski telovadnici.  Tekmovalci trenirajo skozi vse leto. Kondicijske treninde opravijo v telovadnici in na prostem, skakalni del pa na naših skakalnicah v skakalnem centru Kalše.

V slovenskem merilu so majhen klub, kljub temu uspehe njihovih tekmovalcev poznajo tako doma kot v tujini. Več kot 50-krat so njihovi tekmovalci že stali na stopničkah tekem za državno prvenstvo v različnih kategorijah.  Osvajali so medalje na svetovnih mladinskih prvenstvih in univerzijadi, tekmovali so na tekmah za svetovni pokal.

Med uspehi je treba omeniti tudi dobre uvrstitve veteranov, ki so prav tako osvajali medalje na svetovnih prvenstvih. Samo v letu 2015 so osvojili štiri medalje na tekmah za državno prvenstvo (ena zlata, srebrna in dve bronasti medalji). Vseh teh uspehov ne bi bilo brez prizadevnega trenerja ter zagnanosti članic in članov.

Skrbijo tudi za izobraževanje članov, predvsem trenerja in sodnikov, ki sodijo na tekmah po Sloveniji. Premorejo tudi t.i. Timing team, to je ekipa 12 članov, ki lahko v vsakem trenutku poskrbi za postavitev proge, merjenje časa in obdelavo podatkov. To so navadno smučarska tekmovanja, lahko pa merijo čas tudi tekačem, na gasilskih tekmovanjih, skratka na vseh tekmovanjih, ki se jih da izmeriti s sodobno uro za merjenja časa. Seveda je potrebna predhodna najava tekmovanj.

V klubu skrbijo za promocijo skakalnega in smučarskega športa, za mladi rod skakalcev, organiziranje vseh vrst rekreacije v kraju in širši okoli ter skakalnih, smučarskih in drugih tekmovanj.

Več o skakalnem centru.

Več o klubu: http://www.ssk-smartno.com/

Kontakti

Predsednik kluba: Rado Vaner, 041 657 772  ali vaner.rado@gmail.com

Trener nordijskih disciplin: Vlado Ačko,  041 366 094  ali vlado.acko@gmail.com,
Vlado Ačko je tudi kontakt za vse tiste, ki si želijo trenirati smučarske skoke.

Referent za alpske discipline (tekmovanja in prijave): Dejan Jelenko,  040 210 058 ali dejan@deyco.si

Klubski e-mail: info@ssk-smartno.com